Loading...

Koud geperst


Wij zijn ervan overtuigd dat koud persen de ideale manier is om de smaak en voedingswaarde van groente en fruit maximaal te behouden. Koudgeperst sap is sap dat langzaam uit fruit en groenten is onttrokken, bij een lage temperatuur (4 graden Celsius). Voedingsstoffen blijven optimaal behouden door het fruit en de groenten langzaam te malen en te drukken. En dat proef je! Het resultaat is een heerlijke, voedingsrijke sap, met de smaak van vers geplukt fruit.  

Om het sap vers te houden gebruiken wij HPP of FMP. Dit zijn toonaangevende technologieën die zorgen voor een langere houdbaarheid, met behoud van vitaminen en mineralen én een verse smaak. Onze sappen zijn niet gepasteuriseerd of verhit en er wordt niets aan toegevoegd.

Technology

HPP

HPP (High Pressure Processing) is een milde conserveringsmethode, gebaseerd op een hoge druk-behandeling onder lage temperatuur. Wanneer het koudgeperste sap is gebotteld, worden de flessen in een drukvat geplaatst en met behulp van water, gedurende één tot enkele minuten op hoge druk gehouden (5000 tot 6000 Bar). Veel voorkomende, bederf veroorzakende micro-organismen worden hierdoor geïnactiveerd. Kleinere moleculen blijven echter onaangetast, zodat smaak, textuur en vitamines behouden blijven. HPP is een veilige en betrouwbare methode. Er komen geen additieven aan te pas en daardoor is het een clean label-technologie.

FMP

FMP (Fresh Micro Pulse) of pulsed electric field processing, is het behandelen van het sap met hoogspanning pulsen. Het FMP-proces geeft een serie van elektrische pulsen in een vat gevuld met vers sap. Deze techniek verlengd de houdbaarheid zonder merkbaar verlies van de kwaliteit. Het sap wordt niet verhit, waardoor aroma, kleur, textuur en de voedingswaarde intact blijven. FMP is een veilige en betrouwbare methode. Er komen geen additieven aan te pas en daardoor is het een clean label-technologie.